març
4
Dj
2021
Taller de Wendo: ‘Autodefensa Femenina’
març 4 @ 6:00 pm – 7:30 pm

L’autodefensa feminista com a eina de prevenció i actuació està contextualitzada dins un marc de desigualtat i violència estructural cap a les dones i altres persones amb identitats de gènere no hegemòniques. Disposar de recursos teòrics i pràctics per fer front individual i col·lectivament a la violència masclista és una de les estratègies principals del Wen do, que no s’entén només com un conjunt de tècniques físiques si no també treballa l’actitud d’empoderament que ens dóna l’experiència i la reflexió provinent del marc teòric i pràctic dels feminismes.

A càrrec de Gema Domínguez

 

març
5
Dv
2021
Conta contes musicalitzat: ‘La pirata Saltimbanqui’
març 5 @ 5:00 pm – 7:00 pm

Creació i execució d’un conte musicalitzat per a mares amb infants, amb la implicació activa dels més petits, creat des dels fonaments de la Musicoteràpia. La temàtica serà relacionada amb les dones, mostrant la igualtat i desmuntant certs mites en relació al feminisme desde la infància, on la protagonista serà una nina, per a celebrar el Dia de la Dona.

A càrrec de Laura Cañellas, Musicoterapeuta i orientadora psicopedagògica

 

Xerrada per Gent Gran: ‘Envellir en Femení’
març 5 @ 5:00 pm – 8:00 pm

“Les dones som les que patim més malalties cròniques, les que vivim més anys, les que patim menys ingressos i les que ens quedam soles després d’haver tingut cura dels altres” Parlar sobre la necessitat de cuidar-se, de la sexualitat, de la medicalització, de la dependència…és l’objectiu d’aquest taller.

A càrrec de l’Associació de Dones de les Illes Balears per la Salut.

 

Xerrada-Col.loqui
març 5 @ 6:30 pm – 8:00 pm

La participació de les dones en la vida pública: nous models de participació ciutadana i com fomentar-los en l’àmbit local.

Els sistemes democràtics moderns es recolzen en l’enfortiment de l’esfera pública considerant-la com a lloc de trobada entre actors socials i polítics per a
la deliberació i presa de decisions col·lectives. En tal sentit, la participació ciutadana en general i de les dones en particular, enforteix alhora l’Estat i a la societat, sense que això representi una pèrdua d’identitat de l’un o l’altra.

Xerrada impartida per la Dra. Esperanza Bosch Fiol, Professora de la UIB.

 

març
6
Ds
2021
Escape Room: ‘La Dona en el Temps’
març 6 @ 10:00 am – 3:00 pm

Serà  un Escape room obert, organitzat amb grups de 6 com a màxim i a diferents horaris.Els participants s’endinsaran a diferents èpoques de la història i hauran de resoldre alguns misteris amb temàtica d’igualtat (avortament, universitat, vot femení…)

Inscripció al telèfon: 663969692 (de dilluns a divendres de 9h a 15h) aforament 60 persones. 

Activitat organitzada per l’empresa LZD eventos.

 

Exposició fotografies: ‘A ulls de dona jove’
març 6 @ 10:00 am – 2:00 pm
Exposició fotografies: 'A ulls de dona jove' @ Parc de la Mediterrànea

Exposició amb les fotografies presentades en el concurs ‘A ulls de dona jove’ el dia 6 de març al Parc de la Mediterrània. El jurat, que valorarà la originalitat, la tècnica i la representativitat de les fotografies, emetrà el seu veredicte dia 3 de març de 2021.

 

Contacontes: ‘Les Contadores’
març 6 @ 12:00 pm – 2:00 pm

Està pensat per nens i nenes a partir de 5 anys.  La Mar, és una nena molt curiosa i troba a les golfes de casa de la seva àvia una caixa plena llibretes, pots de vidre misteriosos i missatges que no sap desxifrar. A poc a poc anirà descobrint que són els tresors que la seva àvia li ha deixat perquè l’acompanyin durant tota la seva vida. Aquests enigmes, que entre totes anirem resolent, amaguen la cara de dones escriptores. Així la nostra protagonista s’acostarà a  la vida i obra de Les Contadores, i ho farà d’una manera divertida, entretinguda i plena de sorpreses.

Amb aquest espectacle pretenem ajudar els nins i les nines perquè puguin descobrir aquestes dones escriptores i de la seva obra literària. El contacontes inclou diverses dinàmiques pensades per a la identificació i reconeixement d’aquestes creadores, la incitació a la lectura i el foment de la imaginació i creativitat literària dels mateixos infants. L’activitat està pensada per nins i nines a partir de 6 anys.

A càrrec de Francesca Vadell Cubells

 

març
8
Dl
2021
Creació d’un mural: ‘Mural per la Igualtat’
març 8 @ 12:00 pm – març 10 @ 4:00 pm

El pinitor Llorenç Garrit realitzarà un mural amb la temàtica del 8M a una de les parets de la plaça de can Flor a Pòrtol durant la setmana del 8 de Març