Centres de Dia

Ja ha començat a funcionar el nou Centre de Dia de Pòrtol, ubicat a l’edifici de Ca Ses Monges. El Centre, amb capacitat per a 25 places, està operatiu de dilluns a divendres de les nou del matí a les cinc de l’horabaixa, si bé, segons les necessitats i la demanda, podria ampliar la seva obertura al cap de setmana en un futur pròxim.

Avui, el primer dia de funcionament del Centre, els usuaris han estat quatre, però la previsió és que abans d’acabar el mes d’abril estiguin cobertes les 25 places disponibles. La plantilla de treballadores la componen set professionals que aporta Creu Roja (treballadora familiar, infermeres, auxiliars d’infermeria, fisioterapeuta, neteja) i una treballadora social que aporta l’Ajuntament.

El perfil dels usuaris es correspon amb persones majors, amb un grau de dependència acreditat o en tràmit d’acreditar-se. En el nou Centre de Dia de Pòrtol, duran a terme distintes activitats per tal de conservar el grau d’autonomia que cadascú pugui tenir, així com també activitats lúdiques i en grup.

El Centre de Dia també s’aprofitarà els horabaixes (a partir de les cinc, que és quan el deixen els usuaris) per organitzar-hi diversos tallers i xerrades, sempre en àmbit dels Serveis Socials.

Les obres del Centre de Dia es varen dur a terme al llarg de 2018, amb una inversió de 758.000 euros, 458.000 aportats per l’Ajuntament i els altres 300.000 per part de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Amb la posada en marxa del nou Centre de Dia de Pòrtol, són dos els centres d’aquestes característiques que funcionen a Marratxí. L’altre és el de Brot de Gínjol, a Ses Cases Noves, amb capacitat per a 23 persones.