TXIFEST

L’OCI ALTERNATIU PER I PER A LA JOVENTUT

‘Txifest’ és una iniciativa ludicofestiva per promocionar l’oci saludable entre la joventut del municipi, una de les qüestions en què l’equip de govern va posar l’accent la legislatura passada i que mantindrà una línia de continuïtat aquests propers quatre anys. En aquest sentit, TxiFest neix de la Taula del Pla de Drogues i altres adiccion liderada per l’àrea de Serveis Socials.


Fins ara ja se n’han celebrat sis edicions des del mes maig, a raó d’una mensual. La  premissa bàsica d’aquestes activitats es basen en un programa d’oci saludable i alternatiu per els joves i el que es fa  és integrar iniciatives festives que ja s’estaven duent a terme des de Joventut, com el Gran Prix Aquatic o Halloween i integrar-les en el Txi-Fest, on s’han afegit tot tipus d’activitats reals d’oci per a la nostra joventut. Les activitats sorgeixen dels mateixes propostes dels joves i fins ara s’han organitzat gimcanes esportives, tallers de ball, tornejos esportius, escape rooms entre d’altres activitats. L’acollida i l’assistència d’aquesta iniciativa ha estat molt positiva per part dels joves i la finalitat és que cada vegada hi hagi més propostes i els mateixos joves es converteixin en agents actius i dinamitzadors dels pròxims TXIFESTS.

DATAACTIVITATCONTINGUT
dissabte 15 febrerCarnaval Jove

Sa cabaneta
Festa Jove de Carnaval, amb concurs de desfresses, grup de música, dj i batucada.
dissabte
7 març
Txifestminista

Pla de na Tesa
Jornada dedicada a la dona, on es duran a terme conferències, xerrades, tallers, exposicions, música, tot a càrrec de dones
dissabte 25
abril
Txifest 1r AniversariAniversari del Txifest
dissabte 23
maig
Urban Marratxí

Pont d’inca
Activitat dedicada a l’art urbà , competició de skater i scooter, batalla de galls, concerts, taller de graffitis, ball….
dissabte 27
juny
CRAZY RUNNER
San Marçal
Cursa emmarcada dins la festa de San Marçal. Cursa “boja” on els participants hauran de superar divertides proves i jocs esbojarrats.
diumenge 26
juliol
GRAN PRIX AQUÀTIC

Pont d'Inca
Gimcana aquàtica on diferents equips hauran de superar proves d’agilitat, rapidesa, culturals, punteria...
dissabte 15 agostEsports

Pla de na Tesa
Activitat dedicada a l'esport, centrada en la pràctica del basquet, dins les festes de Pla de na Tesa
dissabte 26
setembre
FRIKIFEST

Pont d’inca
Diada d'activitats pròpies del moviment “friki”: cosplays, mercadet, tallers , jocs de taula, torneig de play station
divendres 24
octubre
APOCALIPSIS ZOMBIE

Es figueral
Joc nocturn on s’escenifica l’arribada d’una invasió zombie i on els joves participants han d'aconseguir superar unes proves per sobreviure.
dissabte 28
novembre
FUTBET
5x5
Cas Capità
Torneig nocturn de futbet amb premi per als guanyadors i sopar per als participants.
dissabte 29
desembre
SCAPE ROOMJoc d'escapisme on els participants, que estan tancats a una habitació, han resoldre enigmes i proves lògiques si volen sortir.