XXXVI Fira del Fang

La Fira del Fang amb caràcter més internacional

Ancestral és la relació entre la cuina i la ceràmica a la història de la Humanitat. Essent (com és obvi) el menjar una primera necessitat des dels principis dels temps, el fang era un element amb el qual els nostres avantpassats podien fer determinats utensilis amb els quals poder cuinar els pocs aliments que tenien a l’abast. Simple qüestió de supervivència… Enguany, la temàtica central de la Fira del Fang és, justament, ‘Cuines del món amb ceràmica’.

La XXXVI Fira del Fang, que enguany se celebrarà entre el 7  i el 15 de març, tractarà a través de diversos actes programats ex-professo, la fecunda relació entre la terra i la cuina a diversos indrets del món. De fet, moltes de les activitats programades en el marc de la Fira estaran, directament o indirectament, relacionades amb aquest tema central.

Així, els mateixos dies d’obertura de la Fira romandrà oberta al públic una exposició que mostrarà diverses peces ceràmiques recopilades de diversos països per part del ceramista local Toni Vich.

D’altra banda, per dimecres 11 de març, està programat un taller familiar d’elaboració de pizzes de ceràmica, fetes amb distints fangs de diversos colors i amb el denominador comú que s’assequen ràpidament. L’impartirà Virgínia Massagué, entre les 16.30 i les 18.30 h.

Un altre esdeveniment gastronòmic és el conegut com ‘Gustatio Romana’, que se celebrarà el divendres dia 13 a partir de les 19.30 h. Es tracta d’un esdeveniment reservat per a 20 o 25 persones que servirà els plats típics de la cuina romana de fa 2.000 anys, amb vaixella feta amb fang i que emula els plats, tassons i altres utensilis per menjar de la mateixa època.

Per si fos poc, una actriu vestida de romana, farà les explicacions pertinents respecte a la composició de cada plat. L’empresa de gestió cultural Aldarq és l’encarregada de dur a terme aquesta activitat, fonamentada en tots els aspectes en una rigorosa recerca històrica.

Consulta el programa de la XXXVI Fira del Fang aquí.